XX. Szegedi Hídivásár

/XX. Szegedi HídivásárEsemények betöltése
Ez az esemény elmúlt.

 Idén is lesz Civilek Utcája az Oskolában! 
A Szeged Napja rendezvénysorozat keretén belül idén 20. alkalommal szervezzük meg a Szegedi Hidivásárt. Az ország egyetlen igazi hídivására mára országos és Kárpát-medencei hírűvé nőtte ki magát, ma már az egyik legnagyobb hazai kézműves seregszemlének számít, idegenforgalmi jelentőségű rendezvény, a szegediek legkedveltebb és legnagyobb szabású szabadtéri megmozdulása. Nemcsak a hazai kézművesek színe-javának teremt megjelenési lehetőséget, civil szervezeteknek is helyet ad a rendezvény: az Oskola utca évek óta Civilek Utcájává válik a Hidivásár idején.

A Civilek Utcája idén május 24 – 26 között, péntektől vasárnapig biztosít kiváló megjelenési lehetőséget civil szervezetek, egyesületek, alapítványok és intézmények számára. A kitelepülés több szempontból is hasznos: a legjobb alkalom arra, hogy tevékenységüket a nagyközönséggel is megismertessék, népszerűsítsék, találkozhatnak célközönségükkel, támogatókkal és támogatásra szorulókkal, kiváló alkalom tagok és támogatók toborzására, szemlélet és értékrend formálásra, hatékony marketing, kampány lehetőség. Alapítványi termékek értékesítésére is van mód, mindezt jó hangulatban, szépre és jóra hangolt közönség körében.

A Civilek Utcájának vannak rendszeres kitelepülői, akik évről évre élnek az alkalommal, hogy megszólítsák a nagyközönséget, de mint mindig, idén szívesen látunk új szereplőket, ameddig a férőhely engedi.

Amennyiben élni kívánnak a lehetőséggel, várjuk jelentkezésüket az iren@ordogszeker.hu e-mail címen.

Minden év májusában a szegedi nyár a Hídivásárral kezdődik.
Az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléje, a Szeged Napja körüli események leglátványosabb két napja.
A Hidivásárt az Ördögszekér találta ki és szervezte meg első ízben 1999-ben, amikor a város 450. évét ünnepelte annak, hogy szabad királyi városi jogát 1719-ben visszakapta. Az azóta minden évben megtartott vásár hagyománnyá vált a város életében, kezdeti sikere azóta is tartja magát, az időközben hozzászegődött Borfesztivállal és a város több helyszínén zajló ünnepi programokkal kiegészülve egy egész hetes ünnepsorozattá gyarapodott Szeged Napja, melynek csúcspontja és fergeteges záróakkordja a hidivásáros kavalkád maradt. A Hidivásár több, mint vásár. Hangulat, élmény, értékteremtő, szemléletformáló közösségi és kulturális esemény, fontos és várt esemény szegedieknek és a város idelátogató, visszatérő vendégeinek egyaránt. Ünnepejük idén is együtt Szeged városát, síppal dobbal, nádihegedűvel, jó borral, jó kedvvel!

A Szegedi Hídivásár házigazdája az Ördögszekér.