Események betöltése

Most már hivatalos: a Maty-éren lesz az európai olimpiai pót-kvalifikációs verseny

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség 2021-es versenynaptárában megerősítette, hogy jövőre Szegeden lesz a helyszín.

A versenyt, amely egyben világkupa is lesz, május 12–16. között tartják. Schmidt Gábor, a sportág hazai szövetségének elnöke ezzel kapcsolatban korábban az M4 Sportnak azt mondta: amikor megpályázták a 2021-es vk-rendezést, még nem lehetett tudni, hogy az nem a tokiói olimpia után, hanem előtte lesz. Az olimpia halasztását követően a nemzetközi szövetség jelezte, hogy a szegedi vk a sprint és a paraszakágban egyben az európai kontinentális olimpiai kvalifikációs verseny is lesz.

A sportvezető kiemelte: óriási dolognak tartja, hogy az olimpiát megelőzően a maradék kvótákat Magyarországon lehet megszerezni. A 2019-es, olimpiai kvótaszerző világbajnokságot – amelyen a tokiói helyek nagyobb része gazdára talált – ugyancsak a Maty-éren rendezték meg.

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség állásfoglalása szerint jó esély van arra is, hogy szeptember 23–27. között a Maty-éren megrendezhetik a nem olimpiai számok eredetileg július közepére tervezett világbajnokságát is. Ezen a tervek szerint az olimpiai számok világkupa-versenynek számítanak majd. Erről legkésőbb június elején született meg a végső döntés.

https://szeged.hu/hirek/34843/most-mar-hivatalos-a-maty-eren-lesz-az-europai-olimpiai-potkvalifikacios-verseny?fbclid=IwAR0ECWIoaKnctapaqu3wZ3mW1xtyHJ5nu2kulaNoVHK5wKL9gn5kFJlpTlc

 

Go to Top